Когато има строителство, има мир. Когато една държава е стабилна, когато

...
Когато има строителство, има мир. Когато една държава е стабилна, когато
Коментари Харесай

Борисов: Орбан много се смя, че Турция е неприемлива за ЕС, ама ни пази гърба

Когато има строителство, има мир. Когато една страна е постоянна, когато и политическата класа, и хората работят за просперитета й, нещата се случват. Имаме една година, в която можем и в Изтока, и в Запада да сме водещи.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов във връзка провелата се в Будапеща шеста среща на водачите от Централна и Източна Европа и Китай " 16+1 " по Българска национална телевизия. Инвестициите от Китай в инфраструктурните планове ще донесaт мир на Бaлканите. Това е в интерес и на Европа, и на самите Балкани, сподели още Борисов. 

Китай желае да влага 2 милиарда $ в Европа. Обсъждахме финансирането на кулоар номер 8 - той ще промени историята на Балканите и от едно размирно място те могат да се трансфорат в едно спокойно и проспериращо място, изясни министър председателят.

С Виктор Орбан имаме доста тематики - освен идното българско председателство, а и кохезионната политика, газовия хъб. Трябва да мислим за едно сходно на Брекзит стратегическо съглашение особено за Турция, ясно е, че тя няма да се причисли към Европейски Съюз, това към този момент 50 години не се случва. И Виктор доста се смя на моите думи, че от една страна Турция е неприемлива за Европа, обаче въпреки това спим умерено, тъй като тя ни пази гърба ", описа Борисов. 

Магистрала " Хемус " би трябвало да бъде приключена, тъй като тя е витално значима за всички планове в Северна България, сподели в умозаключение Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР